Itt a válasz: MIÉRT FOGYOK ORSZÁG-VILÁG ELŐTT?!

2019. március 26. 00:07 - Mynewbodychallenge

A challenge, avagy MIÉRT FOGYOK ORSZÁG-VILÁG ELŐTT?! 

 

Valahogy motoszkál a fejemben az a gondolat, hogy talán ez túlmutat azon, hogy csak a lányom miatt teszem.

Hiszen, ha itt vagyok, ha felvállalom a testem a nyilvánosság előtt, akkor talán másokat is motiválhatok. Talán a történetemmel megadom azt a lökést, ami a “majd holnap emberét” átlöki a tetszhalott állapoton és igazi, itt és most ember válik belőle.

boritokep_sorozat.jpg

Nem tudom, hogy ez így van-e, vagy csak szeretném ezt hinni.

Mindenesetre Én most megpróbálom.

Amikor vállaltam a kihívást, jobban beleástam magam a témába, hogy még inkább segíteni tudjak azoknak, akik túlsúllyal küzdenek, hiszen az nem normális, hogy egy negyvenvalahány (ugye hölgyek, élünk azzal az előjogunkkal, hogy csak kevés embernek akarjuk megmondani valós korunk 43 év :) ) éves anyuka a halálról vizionál. Aztán teljesen elképedtem, az ijesztő adatokat látva.

  • Az Oxfordi Egyetem kutatói például megállapították, hogy a felesleges kilók az enyhébb esetekben 3, míg a valóban elhízott személyeknél akár 10 évvel is lerövidíthetik a várható élettartalmat. Nem is beszélve arról, hogy a vezető halálokok egy igencsak jelentős része a túlsúlyra vezethető vissza.
  • Többek között a szív- és érrendszeri betegségek, az anyagcsere- és a cukorbetegség,a rosszindulatú daganatok, a magas vérnyomás, illetve az ízületi és vázizom-problémák.
  • Ráadásul mi, magyarok különösen veszélyeztetettek vagyunk, hiszen lakosság 55%-a túlsúlyos vagy elhízott.

Azt például tudtad, hogy a túlsúly és az elhízás a korai terhességben a csecsemőhalandóság fokozott kockázatával jár együtt?

 

  • Vagy, hogy az elhízás az egyik oka a 2-es típusú cukorbetegségnek?

Azonban ez nemcsak minket, nőket érint:

  • Az urak esetében a második leggyakoribb halálok a vastagbélrák. Ráadásul nem is kell sok felesleg, hiszen már 15 kg túlsúly is egynegyedével (25%-kal) növeli a betegség kialakulásának kockázatát!
 ....és 30 kilogramm?....és 60 kilogramm?

 

Még belegondolni is rossz, hiszen a 15 kg-os túlsúly is nagyságrendileg 4000 halálozást jelent évente.

Ráadásul nem is beszélve arról a súlyos tényről, hogy a túlsúly csökkenti a fogamzóképességet mind férfiak, mind nők esetében.

vikireg_1.jpg

 

Gondolkozz el, csak 1 percre!

 Néha egy kis chips. Néha egy kis sült krumpli. Egy jó kis igazi magyaros menü. Mozogni meg majd ráérünk holnap. Gondolj bele: tényleg megéri?

Ha követed majd a challengemet és a fogyásom történetét, Te is meglátod majd, hogy ez a diéta nem a koplalásról és nem az önostorozásról szól, hanem egy komplett életmódváltásról. Olyanról, amilyet te is végig tudsz csinálni. Hiszen mindannyian ugyanúgy vágyunk az édességre és utálunk koplalni.

Persze nem lesz egyszerű, én is tudom, hiszen végigkövettem a többiek történetét a kezdetektől egészen a célig.

Tisztában vagyok vele, hogy az elején iszonyú nehéz lesz megválni a szénhidráttól és a kedvenc édességeimtől. Nehéz lesz betartani a mintaétrendet és hogy nem azt eszek amit akarok és akkor, amikor akarom. Nehéz lesz a szabályok szerint játszani, azonban megnyugtat a tudat, hogy a személyi edzők, trénerek ott lesznek mellettem és fogják a kezem, ha elbizonytalanodom. És tudom, hogy ha végigcsinálom - mert végigcsinálom-, akkor a diétának köszönhetően még sokáig vele lehetek majd. És tudom, hogy nem lesz visszahízás és jojó-effektus, hiszen számtalan pozitív példa van már a szemem előtt. És szeretnék ott lenni a ballagásán.

vikisok.jpg

Azért hoztam létre az Eat Clean Diet-et, mert hiszek benne.

Hogy mennyire? Annyira, hogy most végigkísérheted fogyásom a saját márkám módszerével!

 

De most megszeretném kérdezni:

Te ott leszel a gyermeked ballagásán?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mynewbodychallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr4214716473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása